Citronfromage
Til 4 personer
- 4 blade husblas
- 3 hele pasteuriserede æg
- 100 g sukker
- Revet citronskal af 2-3 citroner
- ½-1 dl citronsaft (alt efter hvor sur, du vil ha' den)
- ½ l piskefløde
Fremgangsmåde:
Udblød husblas i kold vand, alt imens æg og sukker piskes lyst. Kom den opblødte husblas op i en gryde og smelt dem med den væske, der hænger ved.
Hæld nu citronsaft og revet citronskal ned i den smeltede husblas under omrøring. Rør citronsaften med husblas i æggemassen. Vær grundig med piskeriset. Pisk halvdelen af fløden til skum og vend flødeskummet i massen.
Kom fromagen i portionsglas eller i en større skål og sæt på køl i mindst 3-4 timer.
Før servering, piskes den sidste ¼ liter piskefløde og skummet kommes på en sprøjtepose med takket tylle. Pynt fromagen efter bedste kunstneriske evne, mens du tænker på din favorit Skagensmaler
No comments:
Post a Comment