Thursday, 9 May 2013

Koldskål



Dejlig koldskål - så bliver det ikke mere sommer

Jeg tænkte at jeg ville skubbe sommeren i gang med en dejlig opskrift på koldskål (min mormors gamle opskrift, som er blevet brugt i familien siden)
Nem og fantastisk koldskål
6 pasteuriserede æggeblommer
5 spsk sukker
½ stang vanilje
½ l tykmælk
½ l kærnemælk
½ usprøjtet citron
1 Del vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljen sammen med æggeblommer og sukker og pisk det grundigt sammen i en kande (altså i den kande, du vil servere det fra – det er det nemmeste – jeg bruger piskeriset på min stavblender), til det bliver lyst og skummende. Tilsæt tykmælk og kærnemælk og riv skal af citron i. Rør det sammen og smag til med lidt citronsaft. Stil kanden på køl til koldskålen skal spises.
2 Spis med din yndlings topping. Her er det jordbær og tvebakker. Uhm.
Tip: Riv skallen af citroen før du presser saften ud af den, læg det et tørt sted, så den kan tørre. det er nemlig flot til serveringen! :)
Held og lykke herfra
Nynne :)

No comments:

Post a Comment